• Fragment uitlezing Jim Jarmusch + Paterson
  • Fragment uitlezing Jim Jarmusch + Paterson
  • Fragment uitlezing Jim Jarmusch + Paterson
  • Fragment uitlezing Jim Jarmusch + Paterson
  • Fragment uitlezing Jim Jarmusch + Paterson
Let op met kinderen tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik
Jim Jarmusch, 2016 118 minuten Adam Driver, Golshifteh Farahani, de hond Nellie, Barry Shabaka Henley VS, Duitsland, Frankrij Engels 9 februari 2017 Nederlands

Première van de nieuwe film van Jim Jarmusch inclusief lezing i.s.m. Filmkrant Live. Jarmusch toont zich opnieuw de meester van de onthaasting in dit liefdevolle portret van buschauffeur Paterson, die in het gelijknamige stadje Paterson een rustig en goed leven leidt.

Filmkrantjournalist Fritz de Jong geeft op donderdag 9 februari de ideale introductie op het retrospectief 'The Way of Jim Jarmusch' dat Lumière deze maand programmeert. In de lezing vertelt hij, ondersteund met filmfragmenten, over het leven en werk van Jim Jarmusch. De lezing start om 20:00 uur, zijn nieuwe film PATERSON wordt aansluitend vertoond.

Lezing Jim Jarmusch (Nederlands gesproken) + PATERSON:
Programma:
20:00 lezing Fritz de Jong (De Filmkrant) over het oeuvre van Jarmusch met filmfragmenten
20:45 première PATERSON
22:45 einde

PATERSON
Paterson staat iedere ochtend om zes uur op, gaat met zijn lunchtrommeltje naar de bus, rijdt zijn busroute, keert om zes uur 's avonds terug naar zijn vrouw Laura, laat zijn Engelse bulldog Marvin uit en drinkt een biertje in de lokale stamkroeg. In rustige momenten schrijft hij gedichten, die hij alleen voorleest aan Laura. Het wordt allemaal gepresenteerd zonder enige ironie. Paterson accepteert zijn leven zoals het is en observeert met liefde en mededogen zijn medemensen. Pas als hij met zijn bus een ongeluk meemaakt, komt er spanning in zijn leven.