Programma & Tickets

zo 19 nov Voorstelling: Loving VincentVoorstelling: Loving Vincent Voorstelling: Loving VincentVoorstelling: Loving Vincent
ma 20 nov Voorstelling: Loving Vincent
di 21 nov Voorstelling: Loving Vincent
wo 22 nov Voorstelling: Loving Vincent Voorstelling: Loving Vincent
  • Fragment uitLoving Vincent
  • Fragment uitLoving Vincent
  • Fragment uitLoving Vincent
  • Fragment uitLoving Vincent
  • Fragment uitLoving Vincent
Ticket
Let op met kinderen tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Dorota Kobiela & Hugh Welchman, 2017 95 minuten Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Saoirse Ronan Verenigd Koninkrijk, Polen Engels 26 oktober 2017 Nederlands Nederlandse première

Zeven jaar lang werkten filmmakers Doroto Kobiela en Hugh Welchman aan deze volledig met de hand geschilderde animatiefilm over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh.

Net wanneer van Gogh eindelijk enig succes begint te krijgen, pleegt hij op 37-jarige leeftijd zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van van Goghs postbode, gaat naar Auvers om het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Maar de verschillende mensen die hij tijdens zijn reis ontmoet, blijken allemaal hun eigen theorie te hebben over de dood van de getroebleerde kunstenaar.

LOVING VINCENT is een hommage aan Vincent van Gogh, verpakt als een moordmysterie.

In 65.000 frames, die door meer dan 125 kunstenaars met de hand geschilderd werden, komen enkele beroemde schilderijen (onder meer HET NACHTCAFÉ, KORENVELD MET KRAAIEN, PORTRET VAN DR. GACHET en STERRENNACHT BOVEN DE RHÔNE) van de Nederlandse grootmeester tot leven. De film won de publieksprijs tijdens het animatiefilmfestival in Annecy. (mv)

De voorstelling van zondag 19 november om 12:20 uur is te boeken als filmontbijt.

 


Tags:  Engels

Reacties op deze film