Programma & Tickets

Voorstellingsinformatie is beschikbaar vanaf aankomende maandag.
  • Fragment uitNoces (A Wedding)
  • Fragment uitNoces (A Wedding)
  • Fragment uitNoces (A Wedding)
  • Fragment uitNoces (A Wedding)
  • Fragment uitNoces (A Wedding)
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Geweld
Stephan Streker, 2016 98 minuten Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi, Nina Kulkarni, Olivier Gourmet België, Pakistan, Luxemburg, Frankrijk Frans, Urdu 13 maart 2017 Engels

Movies That Matter avant-première van NOCES (A WEDDING), een meeslepend en invoelbaar drama over dilemma's van tweede generatie immigranten.

De achttienjarige Zahira woont in Brussel bij haar ouders, met wie ze een hechte band heeft. Hun relatie wordt echter onder druk gezet wanneer Zahira volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Niet alleen haar ouders, maar ook haar broer en zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Zahira komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor haar vrijheid of voor haar familie?

NB: Na de film geeft Benedicta Deogratias, PhD student in Recht en Religie (echtscheiding binnen een religie) aan de Universiteit van Maastricht, een korte lezing. Deze film is Engels ondertiteld.

 

Over Movies that Matter 

Movies that Matter is een stichting die als doel heeft bewustwording te creëren rondom mensenrechten en duurzaamheid onder een brede doelgroep. Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft immers meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. In het On Tour-programma trekken jaarlijks van oktober tot en met mei acht films (die op het Movies that Matter-filmfestival werden vertoond) door heel Nederland. Dit betekent dus elke maand een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten.


Reacties op deze film