• Fragment uitNocturnal Animals
  • Fragment uitNocturnal Animals
  • Fragment uitNocturnal Animals
  • Fragment uitNocturnal Animals
  • Fragment uitNocturnal Animals
Let op met kinderen tot 16 jaar Grof taalgebruik Geweld
Tom Ford, 2016 117 minuten Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher VS Engels 1 december 2016 Nederlands

Stijlvolle en onheilspellende thriller van Tom Ford (A SINGLE MAN) over de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, wraak en verlossing. Met Amy Adams en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen.

Na jarenlang geen contact te hebben gehad, krijgt de rijke maar verveelde Susan uit het niets een pakketje van haar ex-man Edward met het manuscript van zijn debuutroman 'Nocturnal Animals'. Hij wil dat zij het boek als eerste leest, het is immers aan haar opgedragen. Het blijkt een duister en sterk autobiografisch boek over verlies, foute keuzes, geweld en wraak. Naarmate Susan verder leest, lijken haar eigen leven en het verhaal in het boek steeds meer te overlappen.

Stijl heeft modeontwerper/filmmaker Tom Ford in overvloed en NOCTURNAL ANIMALS ziet er dan ook oogstrelend uit. Bovendien is de film ingenieus en meeslepend opgebouwd met ijzersterk acteerwerk van de hele cast. Niet voor niets won Ford de Zilveren Leeuw in Venetië. (ek)