Programma & Tickets

Voorstellingsinformatie is beschikbaar vanaf aankomende maandag.
  • Fragment uitplay
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Discriminatie Angst Grof taalgebruik Geweld
1 mei 2012

Midden in een druk winkelcentrum in Göteborg worden drie jongens van een jaar of twaalf aangesproken door vijf leeftijdsgenootjes. Wat onschuldig begint, loopt uit op een beroving, echter zónder geweld.

De eerstgenoemde jongens zijn blank, de berovers van allochtone afkomst. Dit psychologische drama is gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen van minimaal veertig vergelijkbare berovingen. De vraag die Zweden tussen 2006 en 2008 bezighield, was of de huidskleur van de jongens een rol speelde.Östlund onderzocht eerder in INVOLUNTARY al de werking van groepsdruk. Voor PLAY kreeg hij inzage in de gerechtelijke documenten en sprak hij persoonlijk met daders en slachtoffers, om zo tot een gedegen analyse van de gebeurtenissen te komen.Een confronterende film over het effect van groepsdynamiek, politieke correctheid en de verderfelijkheid van racisme. (fvda)

Ruben Östlund, Zweden/Denemarken/Finland 2011, 118 min., Zweeds gesproken. Met: Kevin Vaz, Yannick Diakité, Abdiaziz Hilowle, Nana Manu, Anas Abdirahman, John Orti

Reacties op deze film