• Fragment uitSilence
  • Fragment uitSilence
  • Fragment uitSilence
  • Fragment uitSilence
  • Fragment uitSilence
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld
Martin Scorsese, 2016 161 minuten Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds Mexico, Taiwan, VS Engels, Japans 9 februari 2017 Nederlands

Historisch drama over twee jonge priesters die in het 17e-eeuwse Japan op zoek gaan naar hun mentor en leraar. Het wordt een moedige tocht van de twee Jezuïeten in een land waar ze niet echt met open armen worden ontvangen. Hun geloof en uithoudingsvermogen wordt danig op de proef gesteld in deze parabel over kolonialisme, cultuur en geloof.

Tijdens de screening van THE LAST TEMPTATION OF CHRIST in 1988 kreeg Scorsese een exemplaar van de gelauwerde historische roman van Shûsaku Endô uit 1966. Dit boek van de tot het Christendom bekeerde Japanner maakte grote indruk op de man die als katholiek was opgegroeid met de grote thema's waaraan het boek refereert. Ook Scorsese schuwde in zijn werk de grote thema's nooit. In SILENCE stelt hij de vraag naar het stilzwijgen van God in tijden van menselijk lijden centraal. Als geen ander maakt Scorsese het gewicht van dit stilzwijgen werkelijk voelbaar. En al zijn de antwoorden schaars, het zijn wel de juiste vragen die gesteld worden. (ej)

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website