• Fragment uitSilent Land - The Fight For Fair Food
  • Fragment uitSilent Land - The Fight For Fair Food
  • Fragment uitSilent Land - The Fight For Fair Food
Jan van den Berg, 2016 75 minuten Nederland Cambodjaans 26 maart 2017 Nederlands

Documentaire over het onzekere bestaan van boerenfamilies in het prachtige Cambodja. Eenmalige voorstellig in samenwerking met Gedeelde Weelde en LOCOtuinen Maastricht.

In Cambodja wordt steeds meer vruchtbare grond ingenomen door grootschalige landbouwindustrie. In de schaduw hiervan vechten boerenfamilies voor hun rechten op landbouwgrond. SILENT LAND, THE FIGHT FOR FAIR FOOD neemt de kijker mee in de wereld van Seng Channeang, een jonge moeder die moet toezien hoe grote suikerfabrikanten het land rondom haar dorp inpikken. Ze weigert haar droom om biologische rijst te verbouwen op te geven en besluit te vechten voor haar rechten. Haar tegenstander is de grootgrondbezitter Mong Reththy, één van de rijkste mannen van Cambodja. Ook hij droomt van een betere toekomst voor zijn land.

N.B: Deze voorstelling wordt bijgewoond door regisseur Jan van den Berg. Hij is de oprichter van drsFILM (www.drsfilm.tv), waarin hij samenwerkt met schrijvers, kunstenaars en filmmakers. Zijn films gaan veelal over mensenrechten en het milieu.
Na afloop van de voorstelling kunnen bezoekers proeven van hapjes uit de keuken van restaurant Bijzonder.

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website