• Fragment uitSouvenir
  • Fragment uitSouvenir
  • Fragment uitSouvenir
  • Fragment uitSouvenir
  • Fragment uitSouvenir
Let op met kinderen tot 6 jaar Geweld
Bavo Defurne, 2016 90 minuten Isabelle Huppert, Kévin Azaïs, Johan Leysen, Jan Hammenecker, Anne Brionne België, Luxemburg, Frankrijk Frans 1 juni 2017 Nederlands

Een voormalig succesvolle zangeres wordt door haar veel jongere, nieuwe minnaar overgehaald om aan haar comeback te werken. Opvallend lichtvoetige rol voor Isabelle Huppert in deze muzikale romantische komedie.

Liliane's leven blinkt uit in monotonie. Ze woont in een kleurloos flatje en verdient haar geld met het decoreren van paté in een vleeswarenfabriek. Haar collega, de twintiger Bruno, herkent in haar de zangeres die dertig jaar geleden als 'Laura' schitterde in de hitlijsten met het nummer 'Souvenir' en tweede werd op het Songfestival, na ABBA. Bruno valt als een blok voor Liliane. Zij wil in eerste instantie niets van hem weten omdat ze er niet op zit te wachten dat iemand haar herinnert aan haar kortstondige zangcarrière. Bruno weet haar hart echter te winnen en Liliane besluit haar zangcarrière weer op te pakken.

Isabelle Huppert wordt vaak gecast als sterke vrouw. Zo ook in haar laatste twee films, ELLE en L'AVENIR. Dat ze in SOUVENIR even geloofwaardig is als muurbloempje, bewijst opnieuw haar acteertalent. (ms)

★★★ de Volkskrant - 'Isabelle Huppert en Kévin Azaïs zijn vertederend als intergenerationeel liefdeskoppel.'

★★★½ Filmkrant - 'Huppert bewijst zich opnieuw als fenomenale actrice.'

★★★ De Limburger - 'Krachtige Huppert kan ook zingen.'

★★★ Trouw - 'Huppert is prachtig als de eenzame diva.'