• Fragment uitThe Artist
  • Fragment uitThe Artist
  • Fragment uitThe Artist
Phil Grabsky, 2016 90 minuten Verenigd Koninkrijk Engels 26 maart 2017 Nederlands

Documentaire gebaseerd op de succesvolle tentoonstelling THE ARTIST'S GARDEN: AMERICAN IMPRESSIONISM AND THE GARDEN MOVEMENT.

In 1886 neemt de Franse kunsthandelaar Paul Durand-Ruel een grote verzameling impressionistische schilderijen mee naar New York. De Amerikaanse kunstscene omarmt het werk van Monet, Degas en Renoir onmiddellijk en er ontwikkelt zich een Amerikaanse tegenhanger van het Europese impressionisme. De timing van Durand-Ruel is dan ook perfect. Als gevolg van de industriële revolutie verandert de Amerikaanse samenleving in hoog tempo. Amerika transformeert van een land van boeren naar een land van fabrieksarbeiders. In een snel verstedelijkende natie belichamen de impressionisten het verlangen om de natuur te bewaren.

N.B: Deze voorstelling is onderdeel van de 'Exhibition on Screen' reeks, een serie documentaires waarmee spraakmakende internationale tentoonstellingen van topmusea naar het witte doek worden gebracht. Bevlogen curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken.