• Fragment uitThe Beguiled
  • Fragment uitThe Beguiled
  • Fragment uitThe Beguiled
  • Fragment uitThe Beguiled
  • Fragment uitThe Beguiled
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld
Sofia Coppola, 2017 94 minuten Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence VS Engels, Frans 7 september 2017 Nederlands

Dit psychologische, thrillerachtige kostuumdrama van Sofia Coppola (LOST IN TRANSLATION, MARIE ANTOINETTE) speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De dagelijkse routine op een geïsoleerde meisjeskostschool wordt verstoord door de komst van een gewonde, maar buitengewoon knappe soldaat. Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.

Tijdens zijn gestaag vorderende genezing krijgt de korporaal van het vijandige leger oog voor zijn omgeving, vol met aantrekkelijke wezens in elegante, crèmekleurige gewaden. In de afgelegen gemeenschap ontstaat ineens een seksuele spanning waar sommige vrouwen niet ongevoelig voor blijken. De voorheen zo hechte gemeenschap, die probeert te overleven in de barre oorlogstijden, dreigt te ontaarden in een jaloerse groep vrouwen die elkaar niet meer vertrouwen. Uit elkaar gedreven door de intriges van de ongenode gast beseft de directrice dat er iets moet gebeuren. Dan blijken de tentakels van het oorlogsgeweld ook de binnenste muren van het afgelegen landhuis te hebben bereikt. (av)