• Fragment uitThe Bleeder
  • Fragment uitThe Bleeder
  • Fragment uitThe Bleeder
  • Fragment uitThe Bleeder
  • Fragment uitThe Bleeder
Let op met kinderen tot 12 jaar Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik Seks
Philippe Falardeau, 2017 101 minuten Elisabeth Moss, Naomi Watts, Liev Schreiber, Ron Perlman, Jim Gaffigan VS Engels 8 juni 2017 Nederlands

THE BLEEDER van Philippe Falardeau (MONSIEUR LAZHAR) vertelt het heftige levensverhaal van Chuck Wepner, de man die de inspiratie vormde voor de ROCKY-films met Sylvester Stallone.

Wepner was een drankhandelaar uit New Jersey die vooral beroemd werd dankzij zijn incasseringsvermogen en de gevechten die hij verloor. Onder meer tegen George Foreman, Sonny Liston en Muhammad Ali dolf hij het onderspit. Zijn moeizame bokscarrière leverde hem twee knock-outs, acht gebroken neuzen en 313 hechtingen op. Maar zijn zwaarste gevechten leverde hij buiten de ring, in een heftig leven vol drugs, drank, vrouwen, ongekende pieken en diepe dalen.

THE BLEEDER biedt een complex portret van Wepners leven, en dan vooral zijn sores met vrouwen. Maar het dramatische hoogtepunt van de film is toch het beroemde gevecht op 24 maart 1975 tegen Muhammad Ali, waarin hij de strijd volhield tot in een vijftiende ronde. In het publiek bevond zich de jonge Sylvester Stallone, die uit het gevecht inspiratie haalde voor een filmscenario dat hij aan United Artists verkocht op voorwaarde dat hij zelf de hoofdrol mocht spelen. De rest is filmgeschiedenis.