• Fragment uitThe Day Will Come
  • Fragment uitThe Day Will Come
  • Fragment uitThe Day Will Come
  • Fragment uitThe Day Will Come
  • Fragment uitThe Day Will Come
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst
Jesper W. Nielsen, 2016 110 minuten Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhardt, Laurids Skovgaard Andersen Denemarken Deens 16 maart 2017 Nederlands

Aangrijpend drama van Jesper W. Nielsen (BORGEN) en scenarist Søren Sveistrup (THE KILLING) over misstanden in Deense internaten in de jaren zestig.

1967. Er wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op. Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares Lilian. Om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, fantaseert Elmer over een bestaan als astronaut. Hij vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts gewapend met hun verbeeldingskracht en een flinke dosis lef, zoeken Elmer en Erik een uitweg.