Programma & Tickets

Verwacht
do21dec
  • Fragment uitThe Disaster Artist
  • Fragment uitThe Disaster Artist
  • Fragment uitThe Disaster Artist
  • Fragment uitThe Disaster Artist
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Geweld
James Franco, 2017 103 minuten Dave Franco, James Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Josh Hutcherson VS Engels 21 december 2017 Nederlands Nederlandse première

Hilarische komedie van James Franco over de totstandkoming van de wanstaltige cultklassieker THE ROOM (2003) van Tommy Wiseau, volgens velen de slechtste film aller tijden.

Wiseau - een excentrieke man met zwart geverfd haar en een zwaar buitenlands accent - werd in Hollywood berucht nadat hij een billboard had opgehangen op Highland Avenue om zijn zes miljoen dollar kostende ego-project te promoten. Zijn film THE ROOM werd een klassieker in het 'zo verschrikkelijk slecht dat het weer leuk wordt'-genre.

Regisseur/acteur James Franco kruipt zelf in de huid van Wiseau, zijn broer Dave vertolkt Wiseau's vriend en co-acteur Greg Sestero. Franco's tragikomische film getuigt bovenal van empathie en bewondering voor Wiseau. De man was dan wel een beroerde filmmaker, hij wist echter toch maar mooi zijn gedroomde filmproject te realiseren.

James Franco - zelf ook een buitenstaander in Hollywood - won met THE DISASTER ARTIST de hoofdprijs van het filmfestival in San Sebastian, de Gouden Schelp. De film wordt tevens getipt als outsider in de aanstaande race om de Oscars.


Tags:  Engels

Reacties op deze film