• Fragment uitThe Glass Castle
  • Fragment uitThe Glass Castle
  • Fragment uitThe Glass Castle
  • Fragment uitThe Glass Castle
  • Fragment uitThe Glass Castle
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Geweld
Destin Daniel Cretton, 2017 127 minuten Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts, Ella Anderson, Chandler Head VS Engels 19 oktober 2017 Nederlands Nederlandse première

Autobiografisch drama naar de gelijknamige bestseller van Jeannette Walls over het bewogen nomadenbestaan dat ze als kind leidde met haar excentrieke ouders.

Jeannette en haar zusjes en broertje leven in absolute armoede omdat hun alcoholistische vader telkens wordt ontslagen. In flashbacks zien we hoe het gezin in de jaren '60 en '70 van dorp naar dorp trekt, vaak op de vlucht voor schuldeisers en zonder eten op tafel. Hun artistieke moeder gaat volledig op in haar werk. Hun dysfunctionele vader zorgt voor de opvoeding die weliswaar liefdevol en fantasierijk is, maar ook totaal onverantwoord. Eenmaal volwassen bouwt Jeanette een succesvolle schrijverscarrière op. Ze zet zich af tegen haar ouders en haar verleden, maar realiseert zich tevens dat haar onconventionele opvoeding haar tot de sterke vrouw heeft gemaakt die ze nu is.

Ook in deze langverwachte opvolger van SHORT TERM 12 draait het om mensen die graag willen veranderen, maar gevangen zitten in hun omstandigheden. Met sterk acteerwerk van Watts, Harrelson en Larson. (ek)


Tags:  Engels

Reacties op deze film