Programma & Tickets

Voorstellingsinformatie is beschikbaar vanaf aankomende maandag.
  • Fragment uitThe International Film Cafe
Ticket
92 minuten 10 mei 2016 Nederlands

Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal expats dat werkzaam is in de Euregio. DE TOEGANG VOOR DEZE VOORSTELLING IS OPEN VOOR IEDEREEN, DE NORMALE TICKET-PRIJZEN GELDEN.

Love & Friendship

Whit Stillman, Ierland, Nederland, Frankrijk, VS 2016, 92 min., Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Emma Greenwell, Justin Edwards

LOVE & FRIENDSHIP is een vileine en frisse zedenkomedie gebaseerd op Jane Austens LADY SUSAN, een novelle in briefvorm.

De gehaaide, knappe weduwe Susan trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar manipulatieve en overspelige gedrag.

De Britse schrijfster Jane Austen (1775-1817) had er groot plezier in om te spotten met de onhebbelijkheden van mensen. Haar bekendste romans (PRIDE AND PREJUDICE, SENSE AND SENSIBILITY) zijn al talloze keren verfilmd. De Amerikaanse regisseur Whit Stillman (THE LAST DAYS OF DISCO) baseerde LOVE & FRIENDSHIP op het nooit eerder verfilmde LADY SUSAN en levert een lekker venijnige kostuumfilm af waar het plezier van afspat.

Reacties op deze film