• Fragment uitThe Killing of a Sacred Deer
  • Fragment uitThe Killing of a Sacred Deer
  • Fragment uitThe Killing of a Sacred Deer
  • Fragment uitThe Killing of a Sacred Deer
  • Fragment uitThe Killing of a Sacred Deer
Ticket
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld
Yorgos Lanthimos, 2017 121 minuten Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Alicia Silverstone Verenigd Koninkrijk, Ierland Engels 30 november 2017 Nederlands Nederlandse première

Intrigerende wraakthriller van Yorgos Lanthimos (THE LOBSTER) met absurdistische en bovennatuurlijke elementen, waarin het perfecte gezin van chirurg Steven Murphy ten prooi valt aan de duistere intenties van Martin, een vaderloze tiener.

Om aanvankelijk onduidelijke redenen, en buiten het zicht van zijn vrouw, is Steven op een vreemde manier bevriend met de jongen. Hij overlaadt hem met dure cadeaus en nodigt hem uiteindelijk uit voor het eten bij hem thuis. Steeds verder dringt Martin hun idyllische leven binnen en krijgt hij de gezinsleden in zijn greep. Als blijkt dat Martin de chirurg verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn vader, wordt de chirurg gedwongen tot een wrede offergave.

Geïnspireerd op thema's uit de klassieke Griekse drama's van Euripides ontvouwt zich een giftig verhaal van schuld en boete, gelardeerd met thrillerelementen en bovennatuurlijke gebeurtenissen. In Cannes verdeelde de film het publiek in fanatieke voor- en tegenstanders. De geweldige acteerprestaties van de hoofdrolspelers zijn echter boven alle twijfel verheven. (av)

★★★★ De Volkskrant - Duister, komisch, fascinerend: The Killing of a Sacred Deer (vanaf nu te zien) is een typisch staaltje werk van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster) en zijn voorlopige hoogtepunt.

★★★★★ Algemeen Dagblad - "Huiveringwekkend familiedrama van grote klasse"

★★★★ NRC - "Ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers" "Dit is een van de beste films van het jaar."

★★1/2 De Filmkrant -  "Lanthimos bewijst opnieuw een van de meest eigenzinnige, interessante Europese filmmakers van de laatste jaren te zijn."

 

 


Tags:  Engels

Reacties op deze film