Programma & Tickets

Verwacht
do28dec
  • Fragment uitThe Long Season
  • Fragment uitThe Long Season
  • Fragment uitThe Long Season
  • Fragment uitThe Long Season
  • Fragment uitThe Long Season
Ticket
Alle leeftijden
Leonard Retel Helmrich, 2017 117 minuten Nederland, Libanon Arabisch 28 december 2017 Nederlands
Zaal 5

Indringende documentaire van Leonard Retel Helmrich (DE STAND VAN DE MAAN) over het leven van Syrische vluchtelingen in een kamp in Libanon.

Negen miljoen Syriërs hebben hun land verlaten na het uitbarsten van de oorlog. De meesten van hen zijn in kampen beland als Madjal Anjar in de Bekavallei, net over de grens met Libanon. Sommigen hebben een lapje grond gehuurd dat ze bewerken, anderen werken op de akker van een lokale boer, die hen minachtend bejegent. Verder is het wachten op de bus uit Raqqa, die goederen en nieuws van thuis brengt. Het is een omgeving waarin frustratie snel omslaat in ruzie, getraumatiseerde kinderen zich agressief gedragen en vrouwen zeer beperkte bewegingsvrijheid hebben.

Leonard Retel Helmrich weet met zijnsingle shot cinema-stijl diep in het kampleven door te dringen. Zo maakt hij het menselijk drama inzichtelijk dat schuilgaat achter de vluchtelingenproblematiek. Halverwege de montage van THE LONG SEASON werd de regisseur getroffen door een hartstilstand, waarna hij tijdelijk in een coma raakte. Producent Pieter van Huijstee en cameravrouw Ramia Suleiman hebben de film vervolgens afgemaakt.

Reacties op deze film