• Fragment uitThe Party
  • Fragment uitThe Party
  • Fragment uitThe Party
  • Fragment uitThe Party
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik Geweld
Sally Potter, 2017 71 minuten Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy VK Engels 14 december 2017 Nederlands Nederlandse première

Snedige Britse tragikomedie van Sally Potter (ORLANDO, YES, THE TANGO LESSON) over een feestelijk diner dat volkomen ontspoort nadat de gastheer een aantal ontboezemingen doet.

Janet is onlangs benoemd als minister van gezondheidszorg in het schaduwkabinet van de oppositie: de kroon op haar politieke carrière. Om dat te vieren nodigt ze samen met haar man Bill wat vrienden uit bij hen thuis in Londen. Wat een intiem diner had moeten worden, mondt uit in een opeenstapeling van pijnlijke onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap, politieke overtuigingen: alle zekerheden van het leven staan opeens op de helling. Beschaving blijkt opnieuw slechts een dun laagje vernis; zelfs de canapés blijken niet veilig voor de toorn waarin sommige gasten ontsteken. Waar de avond begon met champagne, eindigt deze met bloedvlekken op de vloer. (mv)

De voorstelling van zondag 17 december om 12:20 uur is te boeken als filmontbijt.

 


Tags:  Engels

Reacties op deze film