• Fragment uitThe Promise
  • Fragment uitThe Promise
  • Fragment uitThe Promise
  • Fragment uitThe Promise
  • Fragment uitThe Promise
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld
Terry George, 2016 133 minuten Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale, Daniel Giménez Cacho, Shohreh Aghdashloo Spanje, VS Engels, Armeens, Duits, Frans 15 juni 2017 Nederlands

Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen de briljante Armeense geneeskundestudent Michael, de mooie Ana en de Amerikaanse journalist Chris.

1914, de Eerste Wereldoorlog staat op het punt van uitbreken. Het ooit zo levendige Constantinopel (het huidige Istanbul) is in de greep van chaos. De ambitieuze Armeense student Michael raakt bevriend met de Amerikaanse fotograaf Chris, die naar Constantinopel is gekomen om verslag te doen van de politieke spanningen. De vrienden worden rivalen in de liefde als ze allebei verliefd worden op de Armeense Ana. Ondertussen besluit de Ottomaanse overheid om de Armeniërs in het land te arresteren en vermoorden.

THE PROMISE werd geregisseerd door Terry George, die eerder tekende voor HOTEL RWANDA. De peperdure productie - het budget lag om en nabij de honderd miljoen dollar, uitzonderlijk voor een niet-Hollywood film, behandelt het thema van de Armeense genocide, nog altijd een open zenuw in de Turkse samenleving. Eerdere filmproducties over dit thema werden geblokkeerd door wat George de 'ontkenningslobby van de Turkse president Erdogan' noemde. (mv)