• Fragment uitThe Sense of an Ending
  • Fragment uitThe Sense of an Ending
  • Fragment uitThe Sense of an Ending
  • Fragment uitThe Sense of an Ending
  • Fragment uitThe Sense of an Ending
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Ritesh Batra, 2017 108 minuten Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Harriet Walter, Michelle Dockery, Matthew Goode Verenigd Koninkrijk Engels 25 mei 2017 Nederlands

Intelligent Brits drama gebaseerd op de gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde roman van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes. Een fascinerend verhaal over ouder worden, herinneringen, jaloezie en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.

Tony Webster leidt een teruggetrokken leven. Gescheiden, maar nog goed bevriend met zijn ex en zijn bewust ongehuwd zwangere dochter. Zijn gezapige leven raakt overhoop als hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van iets uit zijn jeugd, iets waar hij niet trots op is. Wat dat is, wordt langzaam duidelijk via moeizame gesprekken en flashbacks. Het uiteindelijke antwoord op het raadsel verbijstert hem zelf het meest.

Een typische onderkoeld geacteerde Engelse film van de Indiase regisseur Ritesh Batra, bekend van THE LUNCHBOX, waarbij je je voortdurend afvraagt of al die ingehouden emoties niet ooit tot ontploffing komen. (gz)

★★★★ de Limburger - 'Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.'

★★★ de Volkskrant - 'The Sense of an Ending werkt vooral als narcistisch portret.'