Programma & Tickets

Verwacht
do21dec
  • Fragment uitThe Woman Who Left
  • Fragment uitThe Woman Who Left
  • Fragment uitThe Woman Who Left
  • Fragment uitThe Woman Who Left
Ticket
Lav Diaz, 2016 226 minuten Charo Santos-Concio, John Lloyd Cruz, Michael De Mesa, Nonie Buencamino, Shamaine Centenera-Buencamino Filippijnen Tagalog 21 december 2017 Nederlands
Zaal 5

Intens en bedwelmend portret van een ten onrechte veroordeelde vrouw, op zoek naar vergelding en vergeving. Winnaar van de Gouden Leeuw 2017 in Venetië.

De zachtmoedige voormalige lerares Horacia zit al dertig jaar onterecht vast, door toedoen van ex-vriend en gangster Rodrigo Trinidad. Na de bekentenis van een medegevangene wordt Horacia onmiddellijk vrijgelaten.

De samenleving is intussen drastisch veranderd: verdwijningen, verkrachtingen, armoede en corruptie zijn normaal geworden. Horacia's man is dood, de dochter een vreemde geworden en haar zoon vermist. Ze doet haar schamele bezittingen van de hand, koopt een pistool en gaat op zoek naar de inmiddels rijk geworden Rodrigo. 's Nachts vindt ze aansluiting bij randfiguren, overdag helpt ze waar ze kan. Gebruikmakend van verschillende namen wisselt ze ook van identiteit, terwijl ze zich afvraagt of wraak en barmhartigheid samen kunnen gaan.

Gebaseerd op een kort verhaal van Tolstoj met de bekende thema's schuld en boete, vergt dit bijna vier uur durende drama veel geduld, aandacht en uithoudingsvermogen. Maar dan heb je ook wat: een fascinerende, hypnotiserende kijkervaring die nog lang op je netvlies gebrand blijft staan. (av)

Reacties op deze film