Programma & Tickets

za 16 dec Voorstelling: Thelma
zo 17 dec Voorstelling: Thelma
di 19 dec Voorstelling: Thelma
  • Fragment uitThelma
  • Fragment uitThelma
  • Fragment uitThelma
  • Fragment uitThelma
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Seks
Joachim Trier, 2017 116 minuten Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen Noorwegen, Frankrijk, Denemarken, Zweden Noors 7 december 2017 Nederlands Nederlandse première

Stijlvolle thriller van Joachim Trier (OSLO, 31 AUGUST) over de strijd van een jonge vrouw tegen haar familie en haar eigen gevoelens. De film is gekozen als Noorse Oscar-inzending.

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. In dezelfde periode ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen: de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt. Op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

In THELMA vermengt regisseur Joachim Trier een realistische thematiek met elementen uit oude Noorse sprookjes en klassieke horrorfilms. Zelf noemde hij Brian de Palma's CARRIE (1976) en David Cronenbergs THE DEAD ZONE (1983) als belangrijke inspiratiebronnen.

N.B: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.

Reacties op deze film