• Fragment uitThree Billboards Outside Ebbing Missouri
  • Fragment uitThree Billboards Outside Ebbing Missouri
  • Fragment uitThree Billboards Outside Ebbing Missouri
Ticket
Martin McDonagh, 2017 115 minuten Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges VK, VS Engels 4 januari 2018 Nederlands
Kerstvakantie bij Lumière

In dit donker en komisch drama ontpopt een Amerikaanse plattelandsvrouw (een glansrol van Frances McDormand) zich tot een wraakengel als de politie de moord op haar dochter niet oplost.

De vrouw, Mildred Hayes, plaatst langs een weg vlak buiten het dorp Ebbing in Missouri drie billboards met een boodschap voor de plaatselijke politiechef William Willoughby. Waarom is na zoveel maanden nog niemand gearresteerd voor de verkrachting en dood van haar dochter? De boodschap blijft niet onopgemerkt en zet het stadje op stelten. De inwoners keren zich tegen Mildred; de familieman William is geliefd, zeker nu hij kanker heeft. De zaak komt verder op scherp te staan als de gewelddadige, racistische en nogal domme politieman Dixon, de beoogde opvolger van William, zich ermee gaat bemoeien.

THREE BILLBOARDS… is van de maker van de misdaadkomedie IN BRUGES. Ook in deze film valt veel te lachen, maar de pijn van Mildred en de frustraties over de onrechtvaardigheden rond de moord sijpelen overal door. En zoals het hoort, wordt ook hier naar een ultieme ontknoping toegewerkt. Winnaar in de categorie 'Beste Scenario' tijdens het filmfestival van Venetië, met McDormand als een soort vrouwelijke John Wayne. (jc)

do 4 & za 6 jan, 16.15 uur (N.B: Avant-première. Deze film is vanaf 11 januari dagelijks in Lumière te zien.)


Tags:  Engels

Reacties op deze film