• Fragment uitToni Erdmann
  • Fragment uitToni Erdmann
  • Fragment uitToni Erdmann
  • Fragment uitToni Erdmann
  • Fragment uitToni Erdmann
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Seks
Maren Ade, 2016 162 minuten Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter Duitsland, Oostenrijk Duits, Engels, Roemeens 11 augustus 2017 Nederlands

Dé sensatie van het filmjaar 2016 is deze even wrange als hilarische Duitse tragikomedie over een vader die vervreemd is geraakt van zijn dochter, een bikkelharde zakenvrouw die voor een consultancybedrijf in Boekarest actief is.

De 65-jarige muziekleraar Winfried - een grappenmaker die op familiefeesten steevast met een scheetkussen in de weer is - heeft amper nog contact met zijn dochter Ines. In een ultieme poging het contact met zijn werkverslaafde dochter te herstellen, neemt Winfried de gedaante aan van Toni Erdmann en infiltreert hij - voorzien van pruik en vals gebit - in het zakenmilieu van zijn dochter.

De Duitse filmmaker Maren Ade maakt schitterend gebruik van komische technieken die we doorgaans eerder met de Britten associëren: gêne en plaatsvervangende schaamte. Veel pijnlijke humor dus in het prachtig vertolkte TONI ERDMANN, maar onder alle grappen en grollen gaat een ontroerende film schuil over ouders en kinderen, eenzaamheid en het voorbijglijden van de tijd. (mv)

Nu 2 filmtickets voor de prijs van 1!* Geldig op alle zomerreprise voorstellingen.
*2-voor-1 tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa
*niet geldig in combinatie met andere kortingen