• Fragment uitTulipani
  • Fragment uitTulipani
  • Fragment uitTulipani
  • Fragment uitTulipani
  • Fragment uitTulipani
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Mike van Diem, 2017 94 minuten Gijs Naber, Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini, Ksenia Solo, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro Nederland Italiaans, Engels, Nederlands 20 september 2017 Nederlands Nederlandse première

Sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp nooit meer natte voeten wenst. Hij fietst naar Zuid-Italië, waar hij tulpen gaat kweken en dan spoorloos verdwijnt. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. Derde speelfilm van Mike van Diem (KARAKTER).

Oorspronkelijk had Marleen Gorris de regie van TULIPANI op zich genomen. Vanwege gezondheidsproblemen heeft ze de draaiwerkzaamheden in november 2015 stop moeten zetten. Mike van Diem nam een jaar later het stokje van haar over. Van Diem prijst zich gelukkig met de puike Italiaanse acteurs die Gorris voor de film wist te strikken.

Ondanks dat dit pas de derde speelfilm van zijn hand is, geniet Mike van Diem wereldwijd hoog aanzien. Zijn debuutfilm KARAKTER won een Oscar. TULIPANI opent dit jaar de 37ste editie van het Nederlands Film Festival. (ms)

Reacties op deze film