• Fragment uitVerdwijnen
  • Fragment uitVerdwijnen
  • Fragment uitVerdwijnen
  • Fragment uitVerdwijnen
  • Fragment uitVerdwijnen
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik Seks
Boudewijn Koole, 2017 91 minuten Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw, Jakob Oftebro, Marcus Hanssen Nederland Nederlands, Engels, Noors 2 maart 2017 Nederlands

De nieuwe film van Boudewijn Koole (KAUWBOY, BEYOND SLEEP) volgt de 33-jarige fotografe Roos tijdens een moeilijk bezoek aan haar moeder in winters Noorwegen.

Roos is naar Noorwegen gereisd om de verjaardag van haar halfbroertje Bengt te vieren, maar het wordt geen vrolijk weerzien met haar familie. Bengt is boos omdat zijn halfzus zo lang niet thuis is geweest, en de verhouding tussen Roos en haar moeder is al sinds jaar en dag stekelig en koud. Elke poging tot contact loopt stuk op een muur van stille verwijten. Voor Roos staat er bij dit bezoek echter veel op het spel: ze is ongeneeslijk ziek en daarom is dit de laatste kans op verzoening met haar moeder. Tijdens het verblijf in Noorwegen wordt het voor Roos steeds duidelijker dat ze niet op de dood wil wachten: ze voelt een verlangen om een laatste reis te maken en in de natuur te verdwijnen, naar de besneeuwde heuvels in de verte.

★★★★ NRC - "Vrijwel alles is perfect: het subtiele acteerwerk, de sterke score, het prachtige camerawerk van Melle van Essen, de muzikale montage en het fraaie geluidsontwerp."

★★★★ de Volkskrant - "Boudewijn Koole toont zich in dit moeder-dochterdrama een meester in de subtiliteit."

★★★  VPRO - "Vooral de ontzagwekkende winterlandschappen en het natuurlijke spel van Lodeizen beklijven."