• Fragment uitWaterboys
  • Fragment uitWaterboys
  • Fragment uitWaterboys
  • Fragment uitWaterboys
  • Fragment uitWaterboys
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Robert-Jan Westdijk, 2016 93 minuten Leopold Witte, Tim Linde, Helen Belbin, Julie McLennan, Miles Jupp Nederland, Verenigd Koninkrijk Nederlands, Engels 1 december 2016 Nederlands

Twintig jaar na zijn debuutfilm ZUSJE voelde Robert-Jan Westdijk de behoefte om terug te keren naar de basis: het vertellen van een grappig, persoonlijk verhaal, gedraaid met een klein budget. Het resultaat is een humoristische roadmovie over een vader die maar niet volwassen wil worden en een zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.

Op dezelfde dag dat misdaadschrijver Victor uit huis wordt gezet door zijn vrouw Elsbeth, krijgt diens zoon Zack de bons van zijn vriendin Amisha. Zack is zo aangeslagen dat zijn vader hem meeneemt naar Edinburgh, waar hij ter promotie van zijn nieuwe boek naartoe moet. Onderweg appt Zack voortdurend met Amisha, terwijl Victor rondloopt met een brief van Elsbeth die hij niet durft te openen. De spanningen tussen vader en zoon bereiken een hoogtepunt als Victor meent te moeten ingrijpen in Zacks liefdesleven. Mede dankzij de muziek van The Waterboys (die in de jaren tachtig een wereldhit scoorden met THE WHOLE OF THE MOON) geraken vader en zoon echter toch weer nader tot elkaar. (mv)