• Fragment uitWonderstruck
  • Fragment uitWonderstruck
  • Fragment uitWonderstruck
  • Fragment uitWonderstruck
  • Fragment uitWonderstruck
Ticket
Let op met kinderen tot 6 jaar Angst
Todd Haynes, 2017 117 minuten Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams, Millicent Simmonds VS Engels 7 december 2017 Nederlands Nederlandse première
Familie-en-kinderfilms

Betoverende verfilming van Brian Selznicks veelgeprezen jeugdroman over twee kinderen wier levens opvallende gelijkenissen vertonen: ze zijn beiden doof en allebei op zoek naar een ontbrekende ouder. Van de regisseur van FAR FROM HEAVEN, MILDRED PIERCE en CAROL.

Na het overlijden van zijn moeder gaat de twaalfjarige Ben in 1977 in New York op zoek naar de vader die hij nooit heeft gekend. Parallel daaraan zien we hoe Rose in 1927 probeert haar moeder, een steractrice uit het zwijgende filmtijdperk, terug te vinden. Door het onvermogen van de kinderen om te horen en te communiceren, vormt de grote stad voor hen zowel een groot avontuur als een gevaar.

WONDERSTRUCK is Todd Haynes' meest ambitieuze film tot op heden. Op virtuoze wijze verweeft hij de twee verhaallijnen; die van Rose in stemmig zwart-wit, die van Ben in diepe, intense kleuren. Een hartverwarmende film voor jong en oud over de magie van de kindertijd en van cinema. (ek)


Tags:  Engels

Reacties op deze film