Algemeen

Bij Lumière Cinema zie je de nieuwste arthousefilms, duik je samen met makers in de boeiendste films en documentaires en beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek. Daarnaast kun je in ons sfeervolle Café Restaurant genieten van een uitgebreid 3-gangen-diner, een snelle hap voorafgaand aan de film of borrelen tot in de late uurtjes. Schijnt de zon? Dan is ons aan het water gelegen terras de perfecte plek om van het mooie weer te genieten.

Met meer dan 300 films per jaar valt er genoeg te kiezen: zo komt de rasechte cinefiel bij Lumière aan zijn trekken met de kleine onafhankelijke films, maar kun je ook binnenlopen om die veelbesproken Oscar-winnaar te zien. Naast het reguliere programma organiseren we ook tal van bijzondere activiteiten, festivals en evenementen, vaak in samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties.

Sinds september 2016 is Lumière gehuisvest in een prachtig nieuw pand in het Sphinxkwartier. Dit rijksmonument werd in 1910 gebouwd en functioneerde als elektriciteitscentrale voor de industrie op het Sphinxkwartier. De oorspronkelijke sfeer in de centrale - nu restaurant en cafégedeelte - is bewaard gebleven door het behoud van oorspronkelijke materialen en ornamenten.

Wil je weten hoe onze verhuizing eraan toe ging? Ga dan naar de Let's Go Lumière - website.