Algemeen

Met zes zalen en een sfeervol restaurant café is Lumière Cinema dé plek voor de bijzondere film in Maastricht. Filmliefhebbers kunnen dagelijks bij ons terecht voor arthouse films, wereldcinema, documentaires en klassiekers, goed voor gemiddeld 300 titels en 5000 voorstellingen per jaar.

Naast reguliere voorstellingen organiseert Lumière tal van bijzondere activiteiten, festivals en evenementen, vaak in samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties.

Lumière is een professionele culturele onderneming met betaalde personeelsleden en wordt ondersteund door enthousiaste vrijwilligers, die helpen bij de kassa, kaartcontrole, projectie enzovoort. Lumière ontvangt een structurele subsidie van de Gemeente Maastricht, wat ten goede komt aan tal van extra (educatieve) activiteiten.

Met meer dan honderdduizend bezoekers is Lumière op de Bogaardenstraat uitgegroeid tot een geliefde, maar ook te krappe, ontmoetingsplaats. Om onze rol in de toekomst nog beter te kunnen vervullen, zijn we verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie: Bassin 88. Meer informatie hierover kunt u lezen op de Let's Go Lumière - website.