Educatie

Jong geleerd is oud gedaan, zeker als het gaat om cultuur. We hechten dan ook veel belang aan het onder de aandacht brengen van de betere film bij kinderen en jongeren.

Meestal vinden we hiervoor inspiratie bij ons reguliere, soms wordt een speciaal programma ingehuurd. Elk jaar bezoeken meer dan tweeduizend leerlingen een film bij Lumière, al dan niet in schoolverband. Wij verzorgen voorstellingen op maat voor zowel BSO als Voortgezet Onderwijs. Schoolvoorstellingen kosten in de regel 4,75 euro per leerling (toegang voor begeleiders is gratis).

Interesse in een schoolvoorstelling? Neem vrijblijvend contact op met Nadine Bemelmans (nadine.bemelmans@lumiere.nl). Leerlingen die in het kader van het vak CKV een film willen bezoeken krijgen via de school maandelijks een gratis informatiepakket over een actuele film. Scholen die het pakket nog niet ontvangen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Marius Michels (vrijwilliger educatie), via marius.michels@lumiere.nl.

Buiten de schooluren vertonen wij een aangepast kinderfilmprogramma. Hoogtepunt van het jaar is Cinekid Festival, een heus cultureel kinderfestival in de herfstvakantie. Met theatervoorstellingen, workshop en natuurlijk veel films.

Voor volwassenen organiseert Lumière regelmatig lezingen en inleidingen.