Programma Specials

 • De toekomst van ons eten

  Wat kunnen wij als betrokken burgers zelf doen aan het dreigende voedsel-, water-, en energietekort? Welk effect heeft het gebruik van teveel suiker op een gezond lichaam? In deze documentaires staat de toekomst van ons eten centraal.

  Lees meer
 • Tokyo Stories - klassiekers van Yasujirō Ozu (deel 2)

  In 2015 nam Lumière deel aan een landelijk retrospectief gewijd aan het werk van de Japanse grootmeester Yasujirō Ozu (1903-1963), die bekend staat om zijn minimalistische en tedere films over Japanse familiewaarden en het generatieconflict tussen ouders en hun kinderen. Zijn film TOKYO STORY (1953) werd door collega-regisseurs in de toonaangevende poll van het Britse filmtijdschrift Sight & Sound als beste film aller tijden gekozen. Dit jaar presenteren we een vervolg op dit retrospectief, met digitaal gerestaureerde versies van twee hoogtepunten uit zijn oeuvre: LATE SPRING (1949) en EARLY SUMMER (1951).

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • The International Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The International Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19:30 uur.

  Lees meer