Programma Specials

 • 14 - 17 mei

  Festival Cinéma Arabe 2014 | De blik van binnenuit

  Festival Cinéma Arabe is hét podium voor Arabische film in Nederland. De zesde editie van het festival in Amsterdam presenteert zo'n 30 speelfilms, documentaires en korte films. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt Cinéma Arabe een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Van 14 -17 mei is een speciale selectie van Festival Cinéma Arabe 2014 ook te zien in Lumière Cinema.

  Lees meer
 • Made in Europe / Go Short

  Van 24 t/m 26 april strijkt het leukste filmfestival van de Euregio weer neer in Lumière: Made in Europe / Go Short. Want waar vind je dat nu nog, een heel filmfestival met louter verrassingen op het programma?

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • gay film night

  Iedere derde dinsdag van de maand vertoont Lumière een nieuwe film met een gay & lesbian - thema op het grote doek. De GAY FILM NIGHT is een initiatief van distributeur Cinemien.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer