Programma Specials

 • David Lynch

  In aanloop naar de omvangrijke tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en filmmaker David Lynch in het Bonnefantenmuseum, vertoont Lumière de documentaire DAVID LYNCH - THE ART LIFE en David Lynch's debuutfilm ERASERHEAD.

  Lees meer
 • Dinsdag 28 november, 19:00u

  Petit Paysan - I.s.m. Alliance Française Maastricht

  Speciale voorstelling van de agrarische thriller PETIT PAYSAN, in samenwerking met de Alliance Française Maastricht. De film wordt ingeleid door Dr. Jack Post, mediawetenschapper aan de Universiteit Maastricht.

  Lees meer
 • Woensdag 29 november

  filmreeks: Psychoanalyse & Film

  De Nederlandse Vereniging van Psychoanalyse organiseert samen met het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en diverse Nederlandse filmtheaters de filmreeks Psychoanalyse & Film: een reeks filmvertoningen met als centrale thema paranoia.

  Lees meer
 • 30 november

  Let's Catch Up #3

  Let's Catch Up with other internationals and locals and find out what's going on in the Maastricht Region.

  Lees meer
 • Filmreeks: 100 jaar Russische Oktoberrevolutie

  Filmreeks in het kader van de honderdste verjaardag van de Russische Oktoberrevolutie.

  Lees meer
 • Exhibition On Screen

  Een reeks documentaires waarin spraakmakende internationale tentoonstellingen van topmusea naar het witte doek worden gebracht. Bevlogen curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken.

  Lees meer
 • maandelijks

  Movies That Matter On Tour

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Vrijdag 22 december

  Voorpremière Billy + Q&A Theo Maassen

  Speciale voorpremière van BILLY, het regiedebuut van Theo Maassen, in aanwezigheid van de regisseur.

  Lees meer
 • 25 december

  Kerst bij Lumière: Christmas Dinner + film

  Kerst vieren met goede films en een overheerlijk viergangenmenu? Op Eerste Kerstdag geniet je bij Lumière van bijzondere films en schuif je aansluitend aan in ons restaurant voor een speciaal voor Kerst samengesteld diner. Plaats is beperkt, dus wees er snel bij.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal 5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Zondag 4 februari

  Verhaalconcert: De Kleur van Granaatappels

  In het kader van het 100-jarig jubileum van de Russische Oktoberrevolutie presenteert Sandra Geller een avond over het avant-gardisme in de beeldende kunst, poëzie, film en het theater in Rusland. 

  Lees meer
 • Zondag 25 februari 2018

  the BEST OF IDFA ON TOUR

  Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. IDFA's hoogtepunten zie je op één dag bij Lumière. Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017.

  Lees meer