Programma Specials

 • avant-première Gluckauf

  Op 27 januari om 19.30 uur organiseert Lumière Cinema Maastricht een avant-première van de veelbesproken Limburgse film GLUCKAUF. Regisseur Remy van Heugten gaat na afloop van de voorstelling in gesprek met het publiek.

  Lees meer
 • IFFR Live

  Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) introduceert een uniek internationaal live cinema evenement: IFFR Live. Vijf films die in première gaan tijdens het festival worden tegelijkertijd vertoond in diverse Europese filmtheaters, waaronder Lumière Cinema. Bovendien kunnen bezoekers via twitter direct na afloop deelnemen aan een Q&A-sessie met de filmmakers, en zo op afstand het festivalgevoel ervaren. Kijk hier voor een overzicht.

  Lees meer
 • Donderdag 12 februari, 19.30

  Focus op Azië

  Op donderdag 12 februari om 19.30 vindt er een eenmalige voorstelling plaats van BLACK COAL i.s.m. ZUYD Hogeschool. De film werd tijdens het filmfestival in Berlijn onderscheiden met zowel de Gouden Beer (de hoofdprijs van het festival) als de Zilveren Beer voor beste acteur.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer