Programma Specials

 • Zaterdag 10 december

  JAJI + Q&A met regisseur Jeffrey Salimin & producent Melvin Toemin

  In de documentaire JAJI gaat filmmaker Jeffrey Salimin op zoek naar wat is overgebleven van het gevoel van lotsverbondenheid dat sterk onder de eerste generatie Javaanse immigranten in Suriname leefde, het zogenaamde jaji-gevoel.  De voorstelling wordt ingeleid door regisseur Jeffrey Salimin en producent Melvin Toemin. Na afloop is er een Q&A.

  Lees meer
 • Zondag 11 december

  Pablo Neruda special i.s.m Filmkrant Live

  Een enerverende middag vol poëtisch avontuur met de vertoning van de nieuwe film NERUDA van Pablo Larraín (EL CLUB, NO!) en korte introductie op Neruda's leven en werk door Dana Linssen, hoofdredacteur van de Filmkrant, filmcriticus bij het NRC en hartstochtelijk liefhebber van poëzie.

  Lees meer
 • Woensdag 21 december

  Europese dag van de korte film

  Op de kortste dag van het jaar, woensdag 21 december, zet Lumière samen met een groot aantal andere theaters de korte film in de spotlight. Het hoofdprogramma van de Europese Dag van de Korte Film bestaat uit een compilatieprogramma (84 min.) van korte films van jong, prijswinnend, Nederlands talent.

  Lees meer
 • Donderdag 22 december t/m zondag 8 januari

  Lumière's kerstprogramma

  Natuurlijk bieden de donkere dagen rond de kerst een uitgelezen kans om prachtige films te gaan zien. Lumière is de komende weken dan ook veel vaker vanaf 's middags geopend. Hier hebben we een aantal aanraders op een rijtje gezet.

  Lees meer
 • Zondag 8 januari

  The General - familie filmconcert (8+)

  De virtuoze filmklassieker THE GENERAL met Buster Keaton reconstrueert een bewogen bladzijde uit de Amerikaanse Burgeroorlog: de zogenaamde Great Locomotive Chase. Componist en filmkenner Kevin Toma schreef voor Lumière een nieuwe score bij de film en brengt deze live ten gehore.

  Lees meer
 • Zondag 29 januari

  The best of idfa

  Het IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Lumière presenteert een selectie prijswinnaars op één dag. Dit programma wordt in december bekend gemaakt.

  Lees meer
 • Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19:30 uur.

  Lees meer