Programma Specials

 • The WE Film Festival 2016

  Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 april vindt voor het eerst het WE Film Festival plaats in Maastricht. Verspreid over twee locaties in de stad, waaronder Lumière, vinden meer dan vijftien filmvertoningen plaats met Q&A's, lezingen en Award uitreikingen. Het thema van deze eerste editie is 'Different Perspectives'. Lumière Cinema treedt op als host en partner van We Festival.

  Lees meer
 • Tussen feit, fictie en beeldende kunst

  In april vertoont Lumière op dinsdag- en woensdagavond een reeks bijzondere artistieke films. De films verkennen het grensvlak tussen fictie, beeldende kunst en documentaire.

  Lees meer
 • De toekomst van ons eten

  Wat kunnen wij als betrokken burgers zelf doen aan het dreigende voedsel-, water-, en energietekort? Welk effect heeft het gebruik van teveel suiker op een gezond lichaam? Een slaafvrije chocoladereep, is dat eigenlijk wel mogelijk? In deze drie documentaires staat de toekomst van ons eten centraal.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19:30 uur.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • The International Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The International Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer