Programma Specials

 • 23 juli t/m 24 augustus

  Zomerreprises

  Traditiegetrouw herneemt Lumière tijdens de zomermaanden de beste, meest gelauwerde en/of bestbezochte films van het voorbije seizoen.

  Lees meer
 • juni, juli & augustus

  Tour De France à Lumière

  Van oudsher draagt Lumière Cinema de Franse film een warm hart toe. Daarom pakken we vanaf de speelweek van 22 juni uit met maar liefst tien premières van Franse films.

  Lees meer
 • augustus

  Previously Unreleased (Eye)

  Gedurende de zomermaanden presenteert EYE een reeks recente films die geselecteerd werden voor prominente internationale filmfestivals, maar niet aangekocht werden door een Nederlandse distributeur en daardoor helaas en ten onrechte nog niet in Nederland te zien zijn geweest.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • donderdag 14 t/m zondag 17 september

  Musica Sacra

  Een jaarlijks hoogtepunt op de culturele agenda van Maastricht is het Musica Sacra festival. Dit jaar viert het festival zijn 35e verjaardag met festivalthema 'In het begin'. Lumière vertoont een aantal bijzondere films rond het festivalthema.

  Lees meer
 • vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 september

  Docfest

  Een uniek documentairefestival met een programma van documentaires, minifilms, sprekers en muziek. Met een intieme "foodgarden" waar je kunt genieten van lekker eten en drinken.

  Lees meer
 • zaterdag 7 & zondag 8 oktober

  Nederlandse Dansdagen

  In het eerste weekend van oktober vindt in Maastricht alweer de 20e editie van de Nederlandse Dansdagen plaats, een festival met opmerkelijke en spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem. Tijdens het festival vertoont Lumière de film MR. GAGA.

  Lees meer
 • zaterdag 14 t/m donderdag 19 oktober

  Cinekid

  Een feest voor de allerkleinste filmliefhebbers met de mooiste kinderfilms en creatieve workshops tijdens de herfstvakantie.

   

  Lees meer
 • zondag 5 november

  Words on Fire

  Words on Fire is een nieuw festival in Maastricht dat internationale literatuur, alternatieve pop en film op unieke wijze samenbrengt en waarbij veelbelovend nieuw talent het podium deelt met gerenommeerde artiesten.

  Lees meer