Programma Specials

 • 23 juli t/m 24 augustus

  Zomerreprises

  Traditiegetrouw herneemt Lumière tijdens de zomermaanden de beste, meest gelauwerde en/of bestbezochte films van het voorbije seizoen.

  Lees meer
 • juni, juli & augustus

  Tour De France à Lumière

  Van oudsher draagt Lumière Cinema de Franse film een warm hart toe. Daarom pakken we vanaf de speelweek van 22 juni uit met maar liefst tien premières van Franse films.

  Lees meer
 • 6 t/m 23 juli

  Scorsese Summer

  Aansluitend op de grote overzichtstentoonstelling in EYE (Amsterdam), vertoont Lumière in juli een filmprogramma met vroege films van de Amerikaanse grootmeester Martin Scorsese, waarin zowel iconische meesterwerken als TAXI DRIVER, MEAN STREETS, GOODFELLAS en RAGING BULL, maar ook wat minder vaak vertoonde films als THE KING OF COMEDY en NEW YORK, NEW YORK voorbijkomen. Daarnaast vertonen we ook eenmalig Scorsese's laatste film SILENCE.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • 14 t/m 17 september

  Musica Sacra

  Een jaarlijks hoogtepunt op de culturele agenda van Maastricht is het Musica Sacra festival. Dit jaar viert het festival zijn 35e verjaardag met festivalthema 'In het begin'. Lumière vertoont een aantal recent uitgebrachte bijzondere films rond het festivalthema.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal 5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In mei 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer