Programma Specials

 • Vanaf zaterdag 15 april

  Late Night Screenings - Genre with a twist

  Bloedstollende filmreeks voor nachtbrakers met o.a. Train to Busan en Free Fire. De naam van de eerste film die we in deze reeks vertonen verklappen we nog niet, maar een kleine hint: het is een nieuwe, nu al record-brekende horrorkomedie...

  Lees meer
 • Zaterdag 13 mei

  CrossCurrents

  CrossCurrents is een nieuw avontuurlijk festival in Maastricht dat jazz, wetenschap, kunst en film combineert. Lumière is partner en swingt mee met filmconcerten en meer!

  Lees meer
 • Ma 15 t/m wo 17 mei

  Filmreeks i.s.m. Youth Food Movement

  In samenwerking met de Youth Food Movement vertoont Lumière een reeks films over het huidige voedselsysteem, en hoe dit kan worden verbeterd.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In mei 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer