Programma Specials

 • Zaterdag 27 mei, 20:30u

  KING OF THE BELGIANS + MEET&GREET DIRECTOR PETER BROSENS

  Is KING OF THE BELGIANS een mockumentary over de Europese crisis of gewoon een amuserende roadmovie? Een ironische reflectie op de vluchtelingencrisis? Regisseur Peter Brosens beantwoordt al onze vragen tijdens deze speciale voorstelling in samenwerking met Meet Maastricht Festival. Voertaal: Engels.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In mei 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer
 • Vanaf woensdag 14 juni

  Michelangelo: Love & Death

  Een nieuwe kijk op het  stormachtige leven van schilder, beeldhouwer en architect Michelangelo, ter gelegenheid van de  tentoonstelling in  The National Gallery of London. 


  Lees meer
 • Woensdag 14 juni, 19:00u

  David Lynch: The Art Life

  Eenmalig te zien bij Lumière: de fascinerende documentaire over de raadselachtige filmmaker, beeldend kunstenaar, muzikant én koffiekenner David Lynch (BLUE VELVET, MULHOLLAND DR., TWIN PEAKS).

  Lees meer
 • Vrijdag 23 juni, 19:30u

  Sprakeloos + nagesprek auteur Tom Lanoye

  SPRAKELOOS, de succesroman van Tom Lanoye, is verfilmd en de auteur komt naar Lumière! Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek onder leiding van Ruud Kleinen (L1).

  Lees meer
 • Maandag 26 juni, 19:30u

  De keuze van mijn vader + Q&A regisseur Yan Ting Yuen

  Intiem en persoonlijk portret van een immigrant die met zijn vrouw en dochtertje de veranderingen in China onder Mao Zedong ontvluchtte en in Maastricht een restaurant begon. Eenmalige voorstelling in aanwezigheid van regisseur Yan Ting Yuen.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer