Programma Specials

 • Woensdag 22 februari

  PREMIÈRE THE UNCERTAINTY HAS SETTLED

  De exclusieve Nederlandse première van de controversiële, Award-winnende documentaire THE UNCERTAINTY HAS SETTLED van Marijn Poels, waarin klimaatverandering centraal staat. Klimaatverandering is big business geworden, maar wat is waarheid en wat is politiek? 

  Lees meer
 • 1 - 22 februari

  The Way of Jim Jarmusch

  Bij de première van zijn nieuwe film PATERSON presenteert EYE Filmmuseum een retrospectief met zes gedigitaliseerde films van Jim Jarmusch (1953), de grootste Amerikaanse onafhankelijke filmmaker. Lumière Cinema neemt deel aan dit retrospectief en vertoont de hele maand februari moderne klassiekers als DOWN BY LAW, DEAD MAN en NIGHT ON EARTH.

  Lees meer
 • Woensdag 1 & 8 maart

  Oscar Nominated Shorts

  De Oscars hebben meer te bieden dan MOONLIGHT en LA LA LAND. Tijdens het jaarlijkse prijzenfestijn in Los Angeles worden ook prijzen uitgereikt voor de beste korte films.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In maart 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Zondag 12 maart, 13.30u

  FILM + VERHAALCONCERT: EEN WREDE ROMANCE

  Na succesvolle voorstellingen van o.a. OORLOG EN VREDE en DOKTER ZJIVAGO, vertoont Lumière ook dit jaar weer een verfilming van een Russische roman. Op zondagmiddag 12 maart is het de beurt aan een zelden vertoonde verfilming van ZHESTOKIY ROMANS (EEN WREDE ROMANCE), gebaseerd op de roman van Alexander Ostrovski.

  Lees meer
 • Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer