Programma Specials

 • vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 september

  Docfest

  Een uniek documentairefestival met een programma van documentaires, minifilms, sprekers en muziek. Met een intieme "foodgarden" waar je kunt genieten van lekker eten en drinken.

  Lees meer
 • Zondag 24 september

  Mindful Sunday Morning

  Exclusieve avant-première van de meditatieve documentaire WALK WITH ME in combinatie met een heerlijk ontbijt in Lumière's Restaurant Café en voor de liefhebber een ontspannen yoga-sessie in de buitenlucht in samenwerking met Docfest en Yogaplace.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal 5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • woensdag 27 september

  Gay Film Night

  Filmreeks met nieuwe films met een LGBT-thema.

  Lees meer
 • zaterdag 7 & zondag 8 oktober

  Nederlandse Dansdagen

  Van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober vindt in Maastricht de 20ste editie plaats van de Nederlandse Dansdagen. Tijdens dit feestelijke jubileum is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht te zien, van urban dance en performance tot moderne dans en klassiek ballet.

  Lees meer
 • maandag 9 oktober

  Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • zaterdag 14 & zondag 15 oktober

  1 Year Lumière

  Het is tijd voor een spetterend feest. Want Lumière Cinema Restaurant Café bestaat op zaterdag 14 oktober officieel 1 jaar. Dat vieren we een weekend lang met spraakmakende avant-premières, live muziek en een griezelpremière voor de kids.

  Lees meer
 • zaterdag 14 t/m woensdag 18 oktober

  Cinekid

  Een feest voor jonge filmliefhebbers met de mooiste kinderfilms, creatieve workshops en interactieve installaties tijdens de herfstvakantie.

   

  Lees meer
 • zondag 5 november

  Words on Fire

  Words on Fire is een nieuw festival in Maastricht dat internationale literatuur, alternatieve pop en film op unieke wijze samenbrengt en waarbij veelbelovend nieuw talent het podium deelt met gerenommeerde artiesten.

  Lees meer