Programma Specials

 • 22 november, 16.30

  Landelijke Transgender Gedenkdag

  Transgender Limburg organiseert op 22 november samen met Transgender Netwerk Nederland de nationale Transgender Gedenkdag. Met lezingen en een debat in Café Rosé, een filmvoorstelling in Lumière, een stille tocht en een bijeenkomst op het Herdenkingsplein wil de organisatie aandacht vragen voor de vaak benarde situatie waarin transgenders verkeren en worden de slachtoffers van geweld tegen transgenders herdacht. In het kader van de landelijke Transgender Gedenkdag vertoont Lumière eenmalig de film GUN HILL ROAD.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • 5, 12, 19 november

  The Hitchcock Touch - landelijk Hitchcock retrospectief

  EYE organiseert dit jaar een groot retrospectief gewijd aan de meest iconische en invloedrijke regisseur aller tijden: Alfred Hitchcock. Lumière vertoont drie hoogtepunten uit dit retrospectief, met naast erkende meesterwerken als REAR WINDOW en NORTH BY NORTHWEST ook de film die Hitchcock zelf als zijn beste beschouwde: SHADOW OF A DOUBT.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond. Voor de editie van het najaar van 2014 staan niet de minste namen op het programma.

  Lees meer
 • Focus op Azië

  Deze voorstelling is onderdeel van het ´Focus op Azië´- programma, een nieuw twee-maandelijks verdiepingsprogramma in samenwerking met Zuyd Hogeschool.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Tom Hardy Double Bill

  Special gewijd aan acteur Tom Hardy.

  Lees meer