Programma Specials

 • Cinekid 2014

  Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden weer in filmhuis Lumière terecht voor creatieve workshops en prachtige kinderfilms uit de hele wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Focus op Azië

  Deze voorstelling is onderdeel van het ´Focus op Azië´- programma, een nieuw twee-maandelijks verdiepingsprogramma in samenwerking met Zuyd Hogeschool.

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond. Voor de editie van het najaar van 2014 staan niet de minste namen op het programma.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Cursus: filmgeschiedenis - De jaren 70 tot nu

  In de periode 31 oktober t/m 28 november biedt Lumière in samenwerking met HOVO Zuyd de cursus ''Filmgeschiedenis - de jaren 70 tot nu' aan. In vijf bijeenkomsten van 2 uur leidt filmdocent Jan Salden u door de filmgeschiedenis vanaf 1970 tot en met nu.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer