Programma Specials

 • Zondag 29 januari

  IFFR Live

  Lumière Cinema neemt ook dit jaar weer deel aan IFFR Live, waarbij een première van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) simultaan in Lumière (en tientallen andere filmtheaters wereldwijd) wordt vertoond. Dit jaar is THE GIANT bij ons te zien.

  Lees meer
 • Zondag 29 januari

  The best of IDFA on Tour

  Het IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Lumière presenteert een selectie prijswinnaars op één dag.

  Lees meer
 • 1 - 22 februari

  The Way of Jim Jarmusch

  Bij de première van zijn nieuwe film PATERSON presenteert EYE Filmmuseum een retrospectief met zes gedigitaliseerde films van Jim Jarmusch (1953), de grootste Amerikaanse onafhankelijke filmmaker. Lumière Cinema neemt deel aan dit retrospectief en vertoont de hele maand februari moderne klassiekers als DOWN BY LAW, DEAD MAN en NIGHT ON EARTH.

  Lees meer
 • Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In maart 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer