Programma Specials

 • Cursus: Meesters uit de filmgeschiedenis

  Cursus verdeeld over zes bijeenkomsten, waarin het oeuvre van zes prominente regisseurs uit de jaren 50, 60 en 70 wordt besproken, afgewisseld met prachtige filmbeelden. Vanaf 6 februari, iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 in Lumière Cinema.

  Lees meer
 • Focus op Azië

  Op donderdag 12 februari om 19.30 vindt er een speciale voorpremière plaats van LILTING i.s.m. ZUYD Hogeschool. Deze speciale avant-première is onderdeel van het ´Focus op Azië´- programma, een twee-maandelijks verdiepingsprogramma in samenwerking met ZUYD Hogeschool.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer
 • regisseur in focus: roy andersson

  Lumière stelt u deze week in staat om kennis te maken met het absurdistische en surrealistische oeuvre van de Zweedse grootmeester Roy Andersson. In de aanloop naar de première van Gouden Leeuw-winnaar A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE, hernemen we twee vroegere films van Andersson. Samen vormen deze films een tragikomische trilogie over de menselijke soort.

  Lees meer