Programma Specials

 • Woensdag 1 & 8 maart

  Oscar Nominated Shorts

  De Oscars hebben meer te bieden dan MOONLIGHT en LA LA LAND. Tijdens het jaarlijkse prijzenfestijn in Los Angeles worden ook prijzen uitgereikt voor de beste korte films.

  Lees meer
 • Vanaf 8 maart

  Artists In Pictures

  Gedurende de hele maand maart - de maand waarin ook de TEFAF weer in Maastricht neerstrijkt - vertoont Lumière een reeks kunstenaarsportretten en documentaires over beeldende kunst.

  Lees meer
 • Vanaf 4 maart

  Matthäus-maand

  De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en ook Lumière besteedt dit jaar volop aandacht aan dit oratorium van Johann Sebastian Bach.

  Lees meer
 • Zondag 12 maart, 13.30u

  FILM + VERHAALCONCERT: EEN WREDE ROMANCE

  Na succesvolle voorstellingen van o.a. OORLOG EN VREDE en DOKTER ZJIVAGO, vertoont Lumière ook dit jaar weer een verfilming van een Russische roman. Op zondagmiddag 12 maart is het de beurt aan een zelden vertoonde verfilming van ZHESTOKIY ROMANS (EEN WREDE ROMANCE), gebaseerd op de roman van Alexander Ostrovski.

  Lees meer
 • Zaterdag 1 april

  HET DOET ZO ZEER + Q&A HELEEN VAN ROYEN

  Op zaterdag 1 april presenteert regisseur/schrijver Heleen van Royen haar documentaire HET DOET ZO ZEER. In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een intiem en ontroerend portret van haar moeder bij wie beginnende vasculaire dementie is geconstateerd. Na afloop van de film gaat Heleen van Royen met het publiek in gesprek over haar bejubelde regiedebuut.

  Lees meer
 • Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. In maart 2017 zal Lumière Cinema weer een nieuwe film uit deze reeks vertonen. 

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Zaal5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer