Programma Specials

 • Vanaf zondag 16 oktober

  40-Jaar-Lumière

  Op 14 oktober is het exact veertig jaar geleden dat 'Filmhuis Maastricht' werd opgericht. Dat gaan we vieren met een feestelijk jubileumprogramma.

  Lees meer
 • premières

  Geen festival zonder premièrefilms. In dit programma kun je kennismaken met een selectie festivaltoppers en publieksfilms, waarvan een aantal in avant-première.

  Lees meer
 • Waalse Meesters

  Dat de Waalse cinema van een niveau apart is was al langer bekend. Dat is deels te danken aan de gebroeders Dardenne, tweevoudig Gouden Palm winnaars en ook dit jaar weer in competitie in Cannes met een actueel Luiks sociaal drama. Maar ook Joachim Lafosse, door de Belgische filmpers wel eens bestempeld als de meest talentvolle filmmaker van dit moment, is een vaste gast op de Croisette.

  Lees meer
 • Special-Selection

  Een prettige grabbelton van documentaires, animatiefilms, verrassende shorts van eigen bodem, festivalontdekkingen en nieuw werk van notoire buitenbeentjes. Kortom, een programma waarin we de diversiteit van cinema vieren. 

  Lees meer
 • Cinekid

  Het Grand Opening Festival valt samen met de herfstvakantie. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan, want je bent nooit te jong om Lumière te ontdekken. Grijp naar de sterren in een magische virtual reality installatie, schud handjes met de enige echte Paul van Loon, of meld je aan voor de workshop. Natuurlijk presenteren we ook de mooiste kinder- en familiefilms, geschikt voor alle leeftijden. Gewoon lekker komen knutselen of verkleden mag ook. We maken het knus en gezellig.

  Lees meer
 • Best of Seret Film Festival

  Seret is een op meerdere locaties georganiseerd filmfestival (onder meer Amsterdam, Londen en Berlijn) gewijd aan de Israëlische cinema. Lumière Cinema vertoont op woensdag 9 november twee hoogtepunten van dit festival. 

  Lees meer