Programma Specials

 • Do 16 t/m zo 19 nov

  Shift Film Festival

  Donderdag 16 tot en met zondag 19 november presenteert CineSud de derde editie van het SHIFT Film Festival. Kijk naar de beste (korte) films, vier een feestje, bezoek de filmcampus, volg masterclasses of ontdek de virtual reality cinema. Maak je eigen verhaal!

  Lees meer
 • Zondag 19 november, 14:00u

  The Turin Horse + Q&A Béla Tarr

  Speciale voorstelling van het wonderschone THE TURIN HORSE in aanwezigheid van regisseur Béla Tarr, één van de meest invloedrijke regisseurs van de afgelopen dertig jaar.

  Lees meer
 • Woensdag 29 november

  filmreeks: Psychoanalyse & Film

  De Nederlandse Vereniging van Psychoanalyse organiseert samen met het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en diverse Nederlandse filmtheaters de filmreeks Psychoanalyse & Film: een reeks filmvertoningen met als centrale thema paranoia.

  Lees meer
 • 30 november

  Let's Catch Up #3

  Let's Catch Up with other internationals and locals and find out what's going on in the Maastricht Region.

  Lees meer
 • Filmreeks: 100 jaar Russische Oktoberrevolutie

  Filmreeks in het kader van de honderdste verjaardag van de Russische Oktoberrevolutie.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • maandelijks

  Movies That Matter On Tour

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Maandelijks

  Exhibition On Screen

  Een reeks documentaires waarin spraakmakende internationale tentoonstellingen van topmusea naar het witte doek worden gebracht. Bevlogen curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken.

  Lees meer
 • 25 december

  Kerst bij Lumière: Christmas Dinner + film

  Kerst vieren met goede films en een overheerlijk viergangenmenu? Op Eerste Kerstdag geniet je bij Lumière van bijzondere films en schuif je aansluitend aan in ons restaurant voor een speciaal voor Kerst samengesteld diner. Plaats is beperkt, dus wees er snel bij.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal 5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer