Programma Specials

 • Cursus: filmgeschiedenis - De jaren 70 tot nu

  In de periode 31 oktober t/m 28 november biedt Lumière in samenwerking met HOVO Zuyd de cursus ''Filmgeschiedenis - de jaren 70 tot nu' aan. In vijf bijeenkomsten van 2 uur leidt filmdocent Jan Salden u door de filmgeschiedenis vanaf 1970 tot en met nu.

  Lees meer
 • Gay & Lesbian Summer Festival

  Tijdens de zomermaanden werkt Lumière Cinema opnieuw samen met filmdistributeur Cinemien voor een nieuwe editie van het Gay & Lesbian Summer Festival.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Zomerreprises

  Een goede gewoonte in Lumière: het terughalen van de , wat ons betreft, beste films van het voorbije seizoen. Voor wie ze de eerste keer gemist heeft of er gewoon nog eens een keer van wil genieten.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer