Programma Specials

 • Tokyo Stories - klassiekers van Yasujirō Ozu

  Wie denkt aan Japanse filmklassiekers, denkt onmiddellijk aan het werk van Akira Kurosawa. Minder bekend bij het grote publiek is Yasujirō Ozu (1903-1963), een regisseur die het nochtans verdient om in ieder lijstje met de grootste filmmakers aller tijden te worden genoemd. In de toonaangevende poll van het Britse filmtijdschrift Sight & Sound werd zijn film TOKYO STORY (1953) door collega-regisseurs zelfs als beste film aller tijden gekozen.

  Lees meer
 • KunstTour 2015

  De KunstTour is een meerdaags, jaarlijks terugkerend en euregionaal kunstevenement in Maastricht. Het is een uitgelezen moment voor het publiek om in een ongedwongen en toegankelijke setting kennis te maken met de kunstenaars, kunstinitiatieven en kunstinstituten uit Maastricht en de euregio. Lumière Cinema is van de partij met een compilatieprogramma met korte films van Limburgs filmtalent en een video van Erik van Lieshout.

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond.

  Lees meer
 • The International Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The International Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer