Programma Specials

 • The best of idfa on tour

  Op zondag 21 februari 2016 vertoont Lumière de beste films van het IDFA, 's werelds belangrijkste documentaire-filmfestival. 

   

  Lees meer
 • 4 maart t/m 8 april

  Filmcursus: Genres in de film (HOVO Zuyd)

  Film is een veelzijdige kunstvorm die onder te verdelen is in verschillende genres. Iedereen die graag films kijkt, heeft wel een of meerdere favoriete genres. Maar wat is eigenlijk een genre? Wat zijn de verschillende genres? Hoe bepalen we of een film tot een bepaald genre hoort? Zijn er typische mannen- of vrouwengenres?

  Lees meer
 • Fake it or leave it - DURING TEFAF

  De filmreeks 'Fake it or leave it' die tijdens TEFAF wordt vertoond, loopt vooruit op het congres 'Fair and Just Practices: Art and heritage worlds from the perspectives of markets and law' dat op 18 en 19 maart in Maastricht plaatsvindt. Van dinsdag 15 tot donderdag 17 maart vertoont Lumière drie films over (on)eerlijke praktijken in de kunst- en erfgoedwereld.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Filmdistributeur Cinemien vertoont iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19:30 uur.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • The International Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The International Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer