Programma Specials

 • Cursus: Meesters uit de filmgeschiedenis

  Cursus verdeeld over zes bijeenkomsten, waarin het oeuvre van zes prominente regisseurs uit de jaren 50, 60 en 70 wordt besproken, afgewisseld met prachtige filmbeelden. Vanaf 6 februari, iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 in Lumière Cinema.

  Lees meer
 • Donderdag 12 februari, 19.30

  Focus op Azië

  Op donderdag 12 februari om 19.30 vindt er een eenmalige voorstelling plaats van BLACK COAL i.s.m. ZUYD Hogeschool. De film werd tijdens het filmfestival in Berlijn onderscheiden met zowel de Gouden Beer (de hoofdprijs van het festival) als de Zilveren Beer voor beste acteur. Voorafgaand aan de film zal Drs. Rob Kuster, docent Chinees aan ZUYD Hogeschool een korte inleiding geven.

  Lees meer
 • zondag 22 februari

  The best of idfa on tour 2015

  Net als voorgaande jaren neemt Lumière ook dit jaar weer deel aan The Best of IDFA on Tour,   een filmprogramma met bekroonde films en andere festivalfavorieten van de voorbije editie van IDFA: het belangrijkste documentaire-filmfestival van de wereld. Lumière en Studium Generale presenteren het dagvullende programma dit jaar op zondag 22 februari. 

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer