Programma Specials

 • russische literatuurverfilming - de meester en margarita

  Na succesvolle voorstellingen van o.a. OORLOG EN VREDE en DOKTER ZJIVAGO, vertoont Lumière ook dit jaar weer een verfilming van een Russische roman die gezien kan worden als een klassieker in de wereldliteratuur. Op zondagmiddag 16 november is het de beurt aan een zelden vertoonde verfilming van DE MEESTER EN MARGARITA, de beroemde surrealistische roman van Michail Boelgakov.

  Lees meer
 • 1914 – 2014: Maastricht herdenkt de Groote Oorlog

  Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Samen met VVV/Maastricht Marketing zetten zes verschillende culturele instellingen zich in voor een aansprekend en breed programma. In Lumìere Cinema zijn bijzondere filmvoorstelllingen te zien, met inledingen, interviews of live muzikale begeleiding.

  Lees meer
 • Ciné Premières

  Ook Lumière Cinema doet mee aan het landelijke Ciné Premières-programma. Onder deze naam worden in 14 theaters in het hele land splinternieuwe Franse films vertoond. Voor de editie van het najaar van 2014 staan niet de minste namen op het programma.

  Lees meer
 • Studium Generale

  Studium Generale (SG) is een programma van de Universiteit Maastricht op het gebied van brede academische en culturele vorming. Het bestaat uit lezingen, debatten, korte collegereeksen, concerten, filmvertoningen, cabaretvoorstellingen en podiumactiviteiten voor en van studenten.

  Lumière Cinema vertoont films die aansluiten op actuele SG-activiteiten.

  Lees meer
 • Movies That Matter

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Focus op Azië

  Deze voorstelling is onderdeel van het ´Focus op Azië´- programma, een nieuw twee-maandelijks verdiepingsprogramma in samenwerking met Zuyd Hogeschool.

  Lees meer
 • The Maastricht Film Cafe

  Iedere tweede dinsdag van de maand is Lumière het decor voor 'The Maastricht Film Cafe, een evenement dat zich richt op het groeiende aantal 'expats' dat werkzaam is in de Euregio.

  Lees meer
 • Familie- en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Gay Film Night

  Ook dit najaar vertoont filmdistributeur Cinemien weer iedere maand een splinternieuwe film met een LGBT-thema in de filmhuizen. Lumière Cinema programmeert deze film altijd op de derde dinsdag van de maand, om 19.30.

  Lees meer
 • Cursus: filmgeschiedenis - De jaren 70 tot nu

  In de periode 31 oktober t/m 28 november biedt Lumière in samenwerking met HOVO Zuyd de cursus ''Filmgeschiedenis - de jaren 70 tot nu' aan. In vijf bijeenkomsten van 2 uur leidt filmdocent Jan Salden u door de filmgeschiedenis vanaf 1970 tot en met nu.

  Lees meer
 • Made in Europe

  Made in Europe, een initiatief van Lumière in samenwerking met CineSud, is hét podium voor Europees en Euregionaal filmtalent. Rode draad is de aanwezigheid van filmmakers die in gesprek gaan met het publiek, of een masterclass verzorgen voor lokale filmmakers en studenten van de media-opleidingen in de regio. 

  Lees meer